Отново е била поставена темата за реализиране на мерки  по

...
Отново е била поставена темата за реализиране на мерки  по
Коментари Харесай

Обещаха: Скоро ще вземат мерки за предотвратяване на пътните инциденти в Айтос

Отново е била сложена тематиката за осъществяване на ограничения  по усмиряване на придвижването в конфликтните пътни сектори в Айтос, станали печално известни през годините с множеството пътни произшествия и жертви. Това е станало на среща през днешния ден сред регионалния шеф и вицепремиера и министър на  районното развиване и благоустройството.

Министър Караджов е уверил  Танков, че Министерство на регионалното развитие е одобрило редица ограничения в тази посока и към този момент са стартирали процедури по проектирането на техническите задачи и оповестяване на публични поръчки за избор на реализатор, оповестиха от Областна администрация Бургас.

Относно построяването на изкуствени неравности в   Айтос към този момент е направен и координиран план за организация на придвижването. След одобрение на заданието ремонтните работи ще бъдат предоставени на изпълнителя за построяването им.

Що се касае до създаване на кръгово кръстовище на път ІІІ 208 при км  92+900 в   Айтос, следва оповестяване на социална поръчка по реда на  Закона за публичните поръчки  за избор на архитект за разработване на механически план. Промяната на придвижването на кръстовището от четириклонно в кръгово е една от ограниченията за усмиряване на придвижването на входа на   Айтос. Вицепремиерът Караджов добави още, че е планувано планиране и на второ кръгово кръстовище в проблематичния пътен сектор.

Вземат се ограничения и против неточните превозвачи. За да се предотврати порочната процедура на някои превозвачи, в пътната настилка ще бъде вграден кантар, който в действително време ще регистрира претоварните камиони и ще изпраща информация до способените органи за следващи рестриктивни дейности по отношение на нарушителите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР